Previous Next

Piatra naturală în amenajările de interior

Piatra naturală este un material potrivit pentru designul de interior întrucât aceasta aduce mai multă căldură și farmec în casele noastre. Designerii preferă dintotdeauna materialele naturale şi prietenoase cu mediul înconjurător, iar stilul creat de aceste materiale extrem de durabile are marele avantaj că este mereu la modă.

Primul pas este să ne alegem un material care să se potrivească cel mai bine cu stilul personal. De exemplu, granitul este una dintre cele mai dure pietre naturale, fapt ce ajută ca acesta să-și mențină culorile şi să prezinte o rezistența la pătare mult mai mare decât alte materiale. Iar pentru un aspect clasic și elegant, putem să ne gândim, de exemplu, la alegerea marmurei sau a travertinului. Odată ce descoperim ce material lucrează mai bine pentru noi, putem deja să ne gândim cum lucrează mai bine în spaţiu. Un mare avantaj este acela că piatra naturală are un aspect elegant, uşor de recunoscut şi lasă asupra privitorului o puternică impresie, mai ales dacă este îmbinată armonios şi este bine luminată. Ca urmare, e bine să optăm pentru folosirea acesteia în încăperile unde pătrunde multă lumină naturală. Dacă nu avem lumină naturală, atunci este indicat să folosim corpuri de iluminat inteligent plasate, ca să o punem în valoare tot timpul.

Atunci când alegem să folosim piatră naturală pentru placarea pereţilor sau a pardoselii unei case, trebuie să avem în vedere şi un design sau o amenajare minimalistă, ca să nu acoperim zonele placate cu prea multe poliţe, dulapuri sau covoare. Iar în cazul în care dorim folosim astfel de obiecte decorative sau de mobilier, ar fi bine să nu o facem în manieră excesivă şi să optăm şi pentru o placare simplă, cu o textură nu foarte încărcată. Nu în ultimul rând, dacă folosim piatra naturală pentru a decora mai multe încăperi, trebuie să ne asigurăm că acestea sunt similare sau asortate, pentru a obţine un design omogen şi unitar.

Aşa cum spuneam mai devreme, montajul armonios şi bine realizat contează enorm în amenajările de interior cu piatră naturală. Este bine să ne asigurăm că montajul este realizat de către o echipă de specialiști cu experiență, pentru a beneficia în acest fel de o lucrare durabilă şi cu finisaje perfecte.


Tipărire   Email