Granit

Granit

Granitul este cea mai dura piatra, impermeabil la apa si are o rezistenta mare la substante chimice. Rezistent la abraziune, usor de taiat si prelucrat,ceea ce rezulta din acest tip de piatra este o optiune foarte buna pentru pardoseli. Placile din granit sunt potrivite pentru holuri, bucatarii, bai si alte spatii cu trafic intens.

Granitul se foloseste foarte bine in amenajari interioare si exterioare in special sub forma de pavimente si placari verticale, glafuri de ferestre, blaturi de bucatarie.

Granitul este una dintre cele mai valoroase roci de constructie. Datorita compozitiei sale din materiale dure ca feldspati, cuartite, mica, care se contopesc intr-o roca foarte dura, granitul este ideal pentru blaturi de bucatarie, pentru ca lustrul lor este rezistent la acizii menajeri cum sunt otetul, sucul de citrice si este suficiet de dur pentru a rezista la zgarieturi. De asemenea, contactul cu vase de bucatarie sau lichide fierbinti nu vor afecta granitul. In plus, granitul permite realizarea incalzirii in pardoseala, solicitand costuri reduse.
 Prin uniformitatea, duritatea, dimensiunile diferite, cromatica foarte variata si nota de eleganta oferite, este foarte recomandat pentru utilizarea sa pe suprafete mari, atat la interior cat mai ales la exterior.

Se poate folosi, de asemenea, la socluri pentru monumente, ca piatra cubica pentru pavatul strazilor, aleilor, trotuarelor, etc.
  • Densitate aparenta: 2.5 - 2.8 t/m3
  • Absorbtia de apa: 0.01 - 1.00 %
  • Rezistenta la compresiune: 911 - 3011 kg /cm2
  • Rezistenta la compresiune dupa 25 de cicluri inghet-dezghet: 1400 - 2600 kg/cm2
  • Rezistenta la inghet: 0.04 - 7%

Date

12 Iunie 2019

Tags

Creative